Adega Do Cantor

De Algarve heeft uitstekende omstandigheden voor het produceren van fruit gedreven wijnen in een moderne stijl.

Een verkoelende bries aan de kust matigt de hitte van de zuidelijke zon, terwijl de arme kalksteenbodems het water beperken, wat een ideale omgeving biedt voor het rijpen van wijndruiven van hoge kwaliteit. 

De verschillende druivensoorten: 
Syrah, Aragonês , Alicante Bouschet. 

Miradouro is ook de eerste wijngaard in de regio die experimenteert met Dr. Richard Smart's innovatieve zevendraads Smart-Dyson trellis-systeem dat het bladerdak van de wijnstok verticaal verdeelt, waardoor het totale bladoppervlak enorm wordt vergroot en de lichtomstandigheden in de vruchtzone worden verbeterd.


Het wijndomein: 


De Adega do Cantor is een boetiekwijnmakerij van 200 ton, gebouwd volgens een op maat gemaakt ontwerp in samenwerking met Castle Rock Logistics, een bedrijf gespecialiseerd in wijnmakerijontwerp en projectmanagement en gevestigd in West-Australië. Het kostte 18 maanden om op de computer te ontwerpen en 10 maanden om te bouwen. De wijnmakerij heeft een modulair ontwerp om eenvoudig uit te breiden tot een capaciteit van 300 ton. De hele filosofie van de
wijnmakerij draaide
om drie verschillende ideeën: wijnmaker meer opties in wijnbereidingsstijl.
Dit past bij de zachte aard waarmee we ons fruit plukken en verwerken. het wijndomein heeft een combinatie van statische tankachtige fermentaties,  Al onze fermentaties en opslagvaten zijn gemaakt van roestvrij staal van voedingskwaliteit en de temperatuur van elk van hen wordt geregeld door een computersysteem.