Degustatie bij Mérula

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 11:00

In deze moeilijke corona tijden is het als sommelier niet gemakkelijk om nieuwe wijnen te gaan ontdekken. Maar ik kreeg de opportuniteit om bij Mérula in Oostkamp, vlakbij Brugge, verschillende wijnen te gaan proeven. Ik vond dit een unieke kans om al hun wijnen te kunnen proeven. Na het proeven van de wijnen heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele van deze fantastische wijnen aan te kopen. Wens je deze ook te proeven, stuur me een bericht !

Met de opstart in 2010 worden nu reeds zeer mooie en speciale wijnen gemaakt. Er wordt gestreefd naar continue kwaliteit. Sinds de opstart bezit Mérula al 20.000 wijnranken, deze staan verspreid over verschillende domeinen in de streek.

Na de aanplant in Moerbrugge heeft Mérula voet op Brugs grondgebied gezet. Op de site van De Blauwe Zaal werden 12.000 wijstokken aangeplant voor mousserende wijn. De aangeplante druivenrassen zijn auxerrois - pinot gris - johanniter - siegerrebe - Solaris - rondo & dornfelder. Als beginnend sommelier zijn er druiven bij die ik nog nooit heb geproefd. Het was zeer boeiend om deze te kunnen opdoen en de druiven te proeven. Door deze ervaring zal ik een verhaal kunnen vertellen aan de klantwaarde mijn eigen ervaring deel van uitmaakt. Het is een begin van een zeer mooi verhaal... 

Reactie plaatsen

Reacties

Moenaert John
4 jaar geleden

Doe zo verder