Blog - Winesbyanton

 

Pop-up wineshop 1 - 31 mei 2024

Vanaf 1 mei kun je ons een maand vinden in onze vertrouwde stek : Academiestraat 14 te Brugge. Kom zeker langs voor je wijntjes/cava/champagne. 

We hebben een nieuwe gin in ons assortiment : Oki-gin - het ganse gamma is bij ons te verkrijgen. 

ProWein Düsseldorf 10-11 maart 2024

Dit weekend gaan we ons onderdompelen in wijn...wijn...wijn...

Met meer dan 15 hallen en bijna 6000 exposanten is een goede voorbereiding heel belangrijk. 

Diverse afspraken met wijnboeren waarvan we al direct importeren, tot nieuw te ontdekken wijnen, regio's, druiven,... alles is goed gepland om maximaal ons bezoek te plannen.

We laten jullie meegenieten op onze sociale media : Facebook - Instagram - LinkedIn. Keep you posted.

Paris Expo - 12-14 februari 2024

Anton bezoekt de Parijse wijnbeurs. Nieuwe wijnen ontdekken, contacten met wijnboeren onderhouden. 

Klaar voor de kerstperiode

Zalige tijd om te beleven als sommelier... foodpairing, relatiegeschenken, wine & dine, pop-up store. Er staat weer heel wat te beleven in onze winkel-voor-een-maand. Art @ wine. We hebben zonet de samenwerking mogen bevestigen met Veronique Jansseune. Kom haar kunstwerken bewonderen tijdens een glaasje wijn/bubbels

 

La Martine 2023

Augustus 2023 - open caves in Limoux

We werden uitgenodigd door Ilse en Bruno om hun Wijndomein in Castelreng te gaan bezoeken en te helpen bij het zomerevent Open Caves à Limoux. 

Winesbyanton pop-up bar 2022 

Einde van de zomer... 

Na een zeer goede verkoop in de zomer van 2022 met heel veel privé & openbare evenementen, heeft Winesbyanton besloten om nog eens alle klanten uitnodigen voor een korte Winesbyanton pop-up bar in Brugge. 

Dit event ging door van woensdag 24/08 tem zondag 28/08. 

Lentedegustatie - 16 april 2022

We mogen weer... 

Na een lange periode waarin er geen publieke degustatie's mochten gegeven worden is het bij Winesbyanton weer zo ver, op zaterdag 16 april geven we opnieuw een lentedegustatie met de gekende wijnen maar ook nieuwe ontdekkingen die we aan het assortiment toevoegen en zijn ontdekt werden door de sommelier. 

We zijn blij jullie te mogen ontvangen bij ToppandLegg in de Schardouwstraat 8 te Izegem, dit evenement zal doorgaan van 11:00 - 19:00 en er zullen ook verschillende hapjes aanwezig zijn om zo de perfecte wijnen te kunnen proeven. 

We zien elkaar op zaterdag 16 april vanaf 11u in Izegem. 

Dit was de pop-up! 

Voila, de 3de Winesbyanton pop-up store zit erop. Het was opnieuw een zeer groot succes. Heel veel oude bekenden teruggezien, maar ook veel nieuwe klanten mogen ontmoeten.

Zo kunnen we iedereen laten kennismaken met ons volledig assortiment. We hebben er in de pop-up ook echt op ingespeeld dat we u helpen bij de foodpairing met je feestmenu. Dit was een waar succes. 🍀

We zien elkaar terug vanaf 1 mei 2022 in de The Box, Academiestraat in Brugge. Een leuk zomers concept zal worden uitgewerkt. Blijf ons volgen voor meer info. 

Pop-Up store tem 31.12.21

Kom je kerstgeschenk halen in onze tijdelijke winkel tot en met 31/12/21 : Walplein 15 te Brugge

Bezoek Winesbyanton - "Valke Vleug" - 11.11.21

Winesbyanton werd uitgenodigd op wijndomein "Valke Vleug" in Liezele voor een unieke meeting, rondleiding & degustatie, de locatie is volledig ontworpen door architect "Vincent Van Duysen"  het wijndomein heeft een totale oppervlakte van 4,3 ha, wijngaarden inclusief. Dit wijndomein verkoopt wijnen via Vineteq en ze focussen zich op Cool Climate wijnen. 

Het wijndomein geeft de wijnen hun eigen karakter met de lokale terroir die ze gebruiken. Dit zetten ze perfect om in hun eigen stijl van wijnen die gemaakt worden door wijnmaker Pieter Raeymaekers. Het wijndomein is opgestart in januari 2021, met een totaal aan 9 verschillende druivenvariëteiten.  De bodem hier is zand-leem, ze werken hier enkel op de "Vitis Vinefera" soort. Deze is en wordt geënt op Amerikaanse onderstokken waarvan ze op dit moment een kleine 17.000 wijnstokken van in hun bezit hebben, door het klimaat & de ligging maken ze vooral witte cuvées & mousserende wijnen met kleine oplage rode & rosé wijnen. 

De wijnen die zijn geproefd waren allemaal cool climate wijnen uit alle uithoeken van de wereld, hier merk je ook dat ze zich gaan focussen op natuurwijnen & orange wine. 

Nieuwe Winesbyanton Pop-Up 

Na een geweldige Pop-up store van 15 tem 30 oktober, zijn we nu in volle voorbereiding voor de nieuwe Pop-up : een nieuwe locatie, een nieuw concept in een nieuw pand. Wat we alvast kunnen verklappen is dat dit zal doorgaan van 26 november tem 31 december 2021. Meer info volgt.

Winesbyanton On Tour

We zijn steeds op zoek naar nieuwe wijnen om ons assortiment aan te vullen. In juli gaan we op ontdekking naar de Chablisstreek en gaan we bubbels zoeken in de Champagne. Meer nieuws binnenkort.

Onze caddie in 't nieuw

Juni 2021 

@Kasteel van Gaasbeek : fier jullie te melden dat ik officieel Champagne ambassadeur ben voor champagne_officiel.

Blog - Winesbyanton 

Bedankt aan al onze klanten : we bestaan in juni 1 jaar en het was een prachtjaar met veel opportuniteiten. Maar er komt nog! Blijf ons volgen via de nieuwsbrief of onze sociale media. 

Een POP-UP

Winesbyanton goes live ! Nu de 2de lockdown voor iedereen terug een 'stay home' periode betekent, beseffen we meer dan ooit dat we het thuis gezellig moeten maken.

Lees meer »

Degustatie bij Mérula

In deze moeilijke corona tijden is het als sommelier niet gemakkelijk om nieuwe wijnen te gaan ontdekken. Maar ik kreeg de opportuniteit om bij Mérula in Oostkamp, vlakbij Brugge, verschillende wijnen te gaan proeven. Ik vond dit een unieke kans om al hun wijnen te kunnen proeven. Na het proeven van de wijnen heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele van deze fantastische wijnen aan te kopen. Wens je deze ook te proeven, stuur me een bericht !

Lees meer »