Domaine Louis Moreau

De familie Moreau woont sinds 1814 in Chablis en Louis vertegenwoordigt vandaag de zesde generatie.

Na een studie oenologie-wijnbouw aan de University of Fresno State (Californië) en verschillende ervaringen in diverse Californische wijndomeinen, keerde Louis terug naar Chablis om zijn vader op te volgen.

Met zijn universitaire achtergrond en iemand die graag een wijngaard met respect voor het milieu wil doorgeven aan toekomstige generaties, geeft Louis de voorkeur aan een beredeneerd werk van de wijnstok. Hij zoekt de meest natuurlijke oplossing om de kwaliteit van zijn wijnstokken en druiven te behouden.

Het landgoed Louis Moreau is sinds 1814 ontstaan ​​uit een familiale passie in Chablis. Al heel vroeg, vanaf het einde van de 19e eeuw, leidde de liefde van deze familie voor geweldige wijnen tot de aankoop van percelen Chablis Grands Crus en Chablis 1st Cru.

De eigenaar van vijf grands crus, waaronder een monopolie, bewerkt de vele percelen van de appellations Petit Chablis, Chablis en Chablis 1er Cru met het grootste respect voor het milieu.

De meest prestigieuze van zijn wijnen is het monopolie Chablis Grand Cru Clos des Hospices dans les Clos, waarvan de familieaanwinst dateert uit 1904. Louis Moreau, aan het hoofd van het landgoed sinds 1994, produceert wijnen in een unieke stijl die mineraliteit, finesse, elegantie en puurheid.