Blog - Winesbyanton 

Asperges - food & wine 

In deze periode van het jaar kan de échte lente beginnen. Beetje per beetje komen de eerste jonge groenten naar boven zoals de jonge asperges, met deze heerlijke groente zijn veel combinaties mogelijk, samen met een goed glas passende wijn. Ikzelf ben grote liefhebber van de Belgische // Franse & Zuid-Afrikaanse wijnen. Met deze wijnen en deze groente is dit de perfect combinatie voor in de vroege lente.

  • Fris lenteslaatje op Vlaamse wijze met asperges, gekookte ham en een zachtgekookt eitje 

Dit is een super simpele salade, snel klaar en toch zo heerlijk

  • Monteberg Pinot Gris 2019 - Heuvelland - België

 Dit is 100% Belgische wijn van het wijndomein Monteberg (Heuvelland)

Deze is zeer helder in het glas met zachte aroma's en een warm vol mondgevoel ! De vinificatie van deze wijn gebeurt met een pneumatische pers, de gisting is een alcoholische gisting op 16°C en krijgt zijn opvoeding op inox cuves. 

  • Land : België
  • Druivensoort : Pinot Gris, Chardonnay & Siegerrebe
  • Oogstjaar : 2019
  • Schenktemperatuur : 10°c
  • Alcoholgehalte : 12,5%
  • Aroma's : Mooie rijpe peren met licht het boterachtige, citroentoetsen zijn ook aanwezig met florale aspecten 

 

  • Gebakken Belgische asperges met dorade en beurre Noisette 

Het is vol gerecht met deze Belgische groente en de volle “beurre Noisette”, en de volle vis die perfect past met de volle witte wijn. 

  • Chateau Haut Dambert Blanc 2019 - Bordeaux - Frankrijk 
  • Land : Frankrijk
  • Wijnregio : Bordeaux 
  • Wijngebied : Entre Deux Mers 
  • Jaargang : 2019
  • Druivensoorten : 50% Muscadelle - 25% Sauvignon Blanc - 25% Sauvignon Gris 
  • Alcoholpercentage : 12,5%